Pijane bakalie z rumem

(media/photo/produkty/big/pijane-bakalie-z-rumem.jpg) Pijane bakalie w rumie - prawdziwy rarytas – do polewania lodów, jedzenia łyżeczką, niezbędne na święta – do kutii i makowców na Boże Narodzenie, do paschy, babek i mazurków na Wielkanoc

Opis

Pijane bakalie w rumie - prawdziwy rarytas – bakalie są najpierw macerowane dłuższy czas w mieszaninie rumu i soku z pomarańczy, a dopiero potem wkładane do słoików i pasteryzowane. Do polewania lodów, jedzenia łyżeczką, niezbędne na święta – do kutii i makowców na Boże Narodzenie, do paschy, babek i mazurków na Wielkanoc.

Wartości odżywcze

Na 100 g produktu gotowego: wartość energetyczna 518 KJ/125 kcal, tłuszcz 0 g, białko 1 g, węglowodany 32 g.

Skład

Suszone owoce (figi, morele, śliwki, gruszki, rodzynki), pomarańcze, cukier, rum(poniżej 1 %).

TAGI: konfitury, bakalie, w rumie, rum, do deserów

Inne produkty z tej kategorii

FB